ANDNING | LEDARSKAP | AUTENTICITET

Autentiskt Ledarskap & Breathwork

Edvard Raft | Retorikkonsult

April 8 | 2024

”Autentiskt ledarskap” …

 

… 25 800 resultat på google.

”Authentic leadership”…

209 000 000 resultat på google.

All annan typ av ledarskap skulle jag personligen vilja hitta ett annat ord för, då ledarskap, anser jag, behöver utgå från närvaro, kontakt och empatisk förmåga. Men hur är vi autentiska? Och hur är vi det ”från scen”? Det hamnar ju snubblande nära det gamla retoriktipset ”var bara dig själv” … var bara autentisk…

1. Vi behöver vända blicken inåt. Mot våra värderingar, mot våra föreställningar om både ledarskap och hur en bra talare i våra ögon uppträder från scenen.

2. Vi behöver sen rannsaka vårt sanna retoriska syfte i varje given talsituation, vårt budskap och dessutom vår ärliga relation till budskapet.

Sen behöver vi göra en annan sak. En väldigt viktig sak. Något som var det första du gjorde när du föddes. Och som kommer vara det sista du gör när du…

Andas in.

Andas ut.

Jag har precis börjat en Breathwork facilitator training tillsammans med Hale Center i Stockholm. Tidigare har jag gjort andningsövningar i allt från Wim Hof teknik i några minuter till Holotropisk andning genom Grof Transpersonal Training i några timmar.

Och jag vet vilken styrka andetaget har för att vi ska återfå kontakten med oss själva och bli närvarande i vad vi gör.

Andetaget är därför ett av de första saker jag hjälper människor att finna när de står på scenen. Det hjälper dig att hitta ditt tempo, vara närvarande i din inledning och minska nervositet.

Och det är med andetaget du måste börja om du bara ska ”vara dig själv” på scen… eller vara en autentisk ledare vid kaffeautomaten för den delen…

Andas in…

Andas ut…

Edvard har på ett personligt och professionellt sätt coachat och tränat vår ledningsgrupp i retorik, presentationsteknik och storytelling. Samtliga deltagare gjorde stora framsteg och är idag bättre presentatörer än innan. Jag är väldigt nöjd med vårt samarbete.

 

Arvid Linder

Kommunikationschef

Få min senaste E-bok

Innan du ger dig av, lämna din mail här så skickar jag dig en länk till min senaste E-bok. Du kan vara lugn, du kommer inte bli spammad. 

Tack! Du har strax ett mail i din inkorg! Glöm inte att titta i din skräppost om det inte kommit fram.