Retorik & Presentationsteknik

Steg 2

1 dag

Alla kurser kan också hållas helt eller delvis på distans.

 

Retorik och Presentationsteknik Steg 2 är en uppföljande fortsättningskurs för alla som genomfört Retorik och Presentationsteknik Steg 1.

Innehåll

Denna kurs vänder sig till de som genomfört Retorik och Presentationsteknik Steg 1 eller motsvarade träning. Denna gång skruvas volymen upp en bit. Uppgiften som deltagarna ombeds förbereda inför kursen ställer högre krav på argumentation och innehåll och som deltagare förväntas du utnyttja all retorisk kunskap från Steg 1. Vi fördjupar oss bland annat i de retoriska teorierna kring argumentation och gör övningar kring kroppsspråk och att finna och förstärka våra naturliga gester. Liksom i Steg 1 varvas teori med diskussion, workshop och praktiska retoriska övningar framför kameran. Kursinnehåll och frågeställningar anpassas utifrån målgruppen.

Delar ur innehållet
  • Argumentationsövningar
  • Argumentationsanalys
  • Kroppsspråk och gester
  • Why-How-What-modellen
  • Ethosetablering – tydliggör din talarroll
Målgrupp

Tidigare deltagare har innefattat: Säljare, ledare, projektledare, forskare, it-tekniker, affärsutvecklare, it-arkitekter, administratörer och forskarstöd. Kontakta mig för referenser inom din bransch.

Oerhört träffande och bra feedback från Edvard. Oxå väldigt nyttigt att höra och se de andra i gruppen presentera. Jag fick med mig mycket från detta tillfälle!

Albert

Företagssäljare

Fler Kurser & Workshops

Retorik | Steg 1

Utgångspunkten för Retorik och Presentationsteknik Steg 1 är retorikens ”Partesmodell”, som tar oss från idé till framförande. Kursen behandlar allt från inledning till avslut, argumentation genom både logik, känslor och karaktärsbevis.

Till Kursen ›

Retorik | Steg 2

Retorik och Presentationsteknik Steg 2 är en fortsättningskurs för alla som genomfört Retorik och Presentationsteknik Steg 1. Vi fördjupar oss bland annat i de retoriska teorierna kring argumentation och gör övningar kring kroppsspråk och att finna och förstärka våra naturliga gester.

Till Kursen ›

Train the Trainer

Liksom de flesta av mina kurser är denna utvecklad utifrån en konkret förfrågan från en av mina kunder. I detta fall ett av världens största IT-bolag som önskade träna sina europeiska säljtränare och utbildare i retorik, kommunikation, Storytelling och hur du blir en mer engagerande talare.

Till Kursen ›

Retorik | Talängslan

Handsvett. Höjd puls. Krampande muskler. Vi har alla upplevt det. I den här kursens fokuserar vi mer på att både förstå vad som händer i kroppen och varför. Vi lär oss om våra egna reaktioner på talarsituationen, hur vi kan bemästra dem, och slutligen arbeta mot målet att släppa dem.

Till Kursen ›

Storytelling

Berättelsen är vår äldsta budskapsbärare. Genom historien har vi lärt oss, utvecklats och överlevt med hjälp av berättelser, och inom retoriken är berättelsen en av de viktigaste medlen för att övertyga. Med hjälp av MRI scanning, vet vi idag hur den mänskliga hjärnan påverkas av berättelser.

Till Kursen ›

Er Retoriska Plattform

Har ni en samsyn kring hur ni vill kommunicera? Hur uppfattas ni idag och hur vill vi uppfattas? Vilket är er organisations grundläggande syfte? Vilket är er organisations VARFÖR? Med hjälp av strukturerade retoriska modeller utvecklar vi er retoriska plattform.

Till Kursen ›

Anpassade Kurser och Workshops

Självklart utvecklar jag också tillsammans med er kurser, workshops eller längre program som anpassas direkt efter era behov.

Redo för en första kontakt?

Ring eller maila mig om du vill bolla dina tankar, idéer och funderingar. Offertförfrågningar får du svar på inom 48 timmar.

Få min senaste E-bok

Innan du ger dig av, lämna din mail här så skickar jag dig en länk till min senaste E-bok. Du kan vara lugn, du kommer inte bli spammad. 

Tack! Du har strax ett mail i din inkorg! Glöm inte att titta i din skräppost om det inte kommit fram.