Don’t eat yellow snow.

Icebreakern som öppnade vår dag tillsammans i den moderna kontorslokalen på Regent Street glömmer jag aldrig. Jag kan inte ta åt mig äran för den dock. Däremot kommer jag, som man säger, stjäla den med stolthet. Frågan som alla i publiken skulle ställa sig upp och svara på var: Ert bästa råd för livet. Det är en fantastisk fråga för att mötas över lands-, kultur- och generationsgränser.

Jag hade mitt första utlandsuppdrag och skulle ge en träning i retorik på engelska, för en målgrupp bestående av cirka femtio personer från sju östeuropeiska länder. Om inte språket var en utmaning, att översätta min föreläsning till engelska, så var den spridda målgruppen och den östeuropeiska kulturen det. Aldrig tidigare hade jag varit så nervös inför ett jobb. Kroppen fick till och med feber, men jag visste hela tiden att det bara var en reaktion på utmaningen jag stod inför. Det var fantastisk att se hur min kropp kunde reagera så starkt, och jag fick bra träning i att inte gå in i de känslor eller tankar som nervositeten skapade.

I samma stund som jag klev upp på scenen och sa min inledande replik föll nervositeten av mig, som ett täcke mot golvet. 

Transactions happens in the mind. Transformation takes place in the heart. And in order to reach someone’s heart, you need to first reach your own. 

Därifrån flög träningen vidare utan ansträngning.

Dagen handlade om att öppna åhörarnas sinnen för att ”sälja” IT på ett annat sätt. Att gå från transaktioner till att transformera hela företag. Föreläsningen varvades med workshop och diskussioner. Fokus låg på att förstå sin verkliga uppgift, sitt syfte och sina idéer, och att finna berättelserna som öppnar upp kunden för transformationen. Den nästkommande träningen fördjupande sig i kundinsikten och de hinder som står ivägen för den önskade transformationen.

Branch

IT

Målgrupp

Säljare, säljchefer, ledare

Målsättning

”Open their minds” och lämna bekvämlighetszonen av att sälja teknik. Börja sälja vision och långsiktig strategi.

Kurser och Workshops

En Kurs eller Workshop är startskottet på en utvecklingsresa. En stor del av utvecklingen sker efter träningsinsatsen. För att den utvecklingen ska äga rum krävs det att utbildningen ger ett starkt avtryck. Insikt, förståelse, upplevelse och känslomässigt laddad motivation är nyckelord för att lyckas på sin resa.

Kontakt

_____________

Mail              edvard@edvardraft.se

Mob              +46708944410

Skype           Edvard Raft

Linkedin      @edvardraft

Säte              Stockholm

1 + 7 =

Få min senaste E-bok

Innan du ger dig av, lämna din mail här så skickar jag dig en länk till min senaste E-bok. Du kan vara lugn, du kommer inte bli spammad. 

Tack! Du har strax ett mail i din inkorg! Glöm inte att titta i din skräppost om det inte kommit fram.