Retorik & Presentationsteknik

Steg 1

2 dagar

Alla kurser kan också hållas helt eller delvis på distans.

Den här träningen i Retorik och Presentationsteknik är utvecklad och förfinad utifrån feedback tillsammans med mina kunder under ett flertal år. Det är min mest populära retorikkurs, som också lägger grunden för att skapa övertygande presentationer, både kring innehåll och framförande.

Innehåll

Utgångspunkten för Retorik och Presentationsteknik Steg 1 är retorikens ”Partesmodell”, som tar oss från idé till framförande. Kursen behandlar allt från inledning till avslut, argumentation genom både logik, känslor och karaktärsbevis. Vi behandlar nervositet och närvaro, arbetar med kroppsspråk, gester, röst, tempo, användning av bild och presentationsverktyg och allt som har med framförandet att göra.

Vi jobbar också med metaforer och en stor del kopplat till storytelling, både genom att skapa övertygande case, men också dina personliga berättelser som blir oerhört starka argument, om de används på rätt sätt.

Pedagogik

Vi arbetar med en kort pitch som är direkt kopplad till deltagarnas yrkesroller och kontext. Pitchen vi tar fram kan tas i bruk efter kursen. Teori varvas med diskussioner, workshops och praktiska övningar. Alla deltagare filmas 3-4 gånger med efterföljande feedback

Talarprofil

Inför kursen ges alla en talarprofil att fylla i, den ger insikt kring våra talarroller och målsättningar. Det ingår tryckt kursmaterial samt ditt individuella filmmaterial.

Målgrupp

Tidigare deltagare har innefattat: Säljare, ledare, projektledare, forskare, it-tekniker, affärsutvecklare, it-arkitekter, administratörer och forskarstöd. Kontakta mig för referenser inom din bransch.

Stort tack för allt du gav mig i förra veckan! Älskar utbildningar som utvecklar mig som person och det kände jag att den utbildningen gjorde.

Upplägget med att utgå från en egen presentation och sen utveckla den under dessa dagar var superbra. Det gav någonting att relatera till – hur jag brukar (brukade) göra och hur jag istället ska göra.

Katarina

Affärsutvecklare

Recensioner

Genomsnittlig utvärdering från över 500 tidigare deltagare

Fler Kurser & Workshops

Retorik | Steg 1

Utgångspunkten för Retorik och Presentationsteknik Steg 1 är retorikens ”Partesmodell”, som tar oss från idé till framförande. Kursen behandlar allt från inledning till avslut, argumentation genom både logik, känslor och karaktärsbevis.

Till Kursen ›

Retorik | Steg 2

Retorik och Presentationsteknik Steg 2 är en fortsättningskurs för alla som genomfört Retorik och Presentationsteknik Steg 1. Vi fördjupar oss bland annat i de retoriska teorierna kring argumentation och gör övningar kring kroppsspråk och att finna och förstärka våra naturliga gester.

Till Kursen ›

Train the Trainer

Liksom de flesta av mina kurser är denna utvecklad utifrån en konkret förfrågan från en av mina kunder. I detta fall ett av världens största IT-bolag som önskade träna sina europeiska säljtränare och utbildare i retorik, kommunikation, Storytelling och hur du blir en mer engagerande talare.

Till Kursen ›

Retorik | Talängslan

Handsvett. Höjd puls. Krampande muskler. Vi har alla upplevt det. I den här kursens fokuserar vi mer på att både förstå vad som händer i kroppen och varför. Vi lär oss om våra egna reaktioner på talarsituationen, hur vi kan bemästra dem, och slutligen arbeta mot målet att släppa dem.

Till Kursen ›

Storytelling

Berättelsen är vår äldsta budskapsbärare. Genom historien har vi lärt oss, utvecklats och överlevt med hjälp av berättelser, och inom retoriken är berättelsen en av de viktigaste medlen för att övertyga. Med hjälp av MRI scanning, vet vi idag hur den mänskliga hjärnan påverkas av berättelser.

Till Kursen ›

Er Retoriska Plattform

Har ni en samsyn kring hur ni vill kommunicera? Hur uppfattas ni idag och hur vill vi uppfattas? Vilket är er organisations grundläggande syfte? Vilket är er organisations VARFÖR? Med hjälp av strukturerade retoriska modeller utvecklar vi er retoriska plattform.

Till Kursen ›

Anpassade Kurser och Workshops

Självklart utvecklar jag också tillsammans med er kurser, workshops eller längre program som anpassas direkt efter era behov.

Redo för en första kontakt?

Ring eller maila mig om du vill bolla dina tankar, idéer och funderingar. Offertförfrågningar får du svar på inom 48 timmar.

Få min senaste E-bok

Innan du ger dig av, lämna din mail här så skickar jag dig en länk till min senaste E-bok. Du kan vara lugn, du kommer inte bli spammad. 

Tack! Du har strax ett mail i din inkorg! Glöm inte att titta i din skräppost om det inte kommit fram.