Online Retorik-coachning

 

Troligen marknadens mest omfattande analys- och feedbackverktyg för talare.

Upplev ett helt unikt feedbackverktyg med din retoriska talarprofil och få en fullständig bild över dina styrkor och utmaningar och var du har störst potential till snabb utveckling som talare, både på scen och via video.

Få en komplett bild över din retorik och kommunikation i möten, events och videomöten. 

Analysen utgår från retoriska verktyg och medel för att övertyga, inspirera och beröra sin målgrupp.

40 analys- och feedbackpunkter skapar din unika talarprofil

Talarprofilen innehåller också konkret feedback och specifika förändringsförslag

Ditt framförande analyseras av en utbildad retorikkonsult med minst 12 års praktisk erfarenhet av retorikcoachning inom näringslivet.

Ett otroligt effektivt feedbackverktyg inte minst då du ger mycket möten och presentationer via video!

Så här funkar det

1. Spela in dig själv

Välj ett tal eller en presentation som är aktuell för dig just nu. Spela in dig själv via dator eller mobil då du ger presentationen, själv eller i skarpt läge framför publik.

2. Ladda upp din inspelade film

Genom en länk du erhåller laddar du enkelt upp filmfilen du spelat in som sedan analyseras av en erfaren retorikkonsult utifrån feedback-verktygets olika delar. 

3. Ta del av din unika talarprofil

Talarprofilen tydliggör dina styrkor och utmaningar och är ett underlag för din fortsatta utveckling. Välj att addera ett coachande feedbackmöte där vi går igenom profilen och din inspelade presentation. 

”GRYMT! Använt Edvard massor genom åren med optimering av presentationer till event samt retorikträning. Väl investerad tid som gett otroligt mycket för stunden och eventet, men också för nästa och nästa och nästa gång, då man växer genom rätt retorikträning”

Gabriel Yttermalm

Partner & Program Manager

Välj det coaching-paket som passar dig

 

Har du en större grupp som ska tränas? Kontakta mig för offert.

Urval kunder

Edvard har en fantastisk förmåga att hitta de genuina egenskaperna hos talaren och utmanar genom det sina adepter att göra sina framföranden personliga, med äkta känsla. Det är riktigt läskigt att granska sig själv, sitt språk och inte minst sitt kroppsspråk, men framförallt är det utvecklande och inspirerande att få konkreta verktyg att jobba med. Rekommenderas med värme!

Carin Winberg

Regionalt Marknadsansvarig

Retorikcoachning Online

Genom att ta hjälp av en erfaren retorikkonsult för att analysera din presentationsteknik och retorik kommer du ta ett enormt kliv upp i din utveckling och förmåga att beröra, engagera och inspirera din publik, oavsett vilken nivå eller erfarenhet du startar ifrån. Tack vare feedback, coachning, analys och direkta övningar anpassade för dig garanteras din utveckling.

Detta ingår när du bokar

Nedan presenteras allt innehåll i det kompletta coaching-paketet.

Retorisk Brief & Talarprofil

Talarprofilen är startpunkten på din utvecklingsresa. Det är en frågemall där du får reflektera över din roll som talare, dina styrkor & utmaningar, kontexter & målsättningar. Den ger dig och coachen en bild av ditt utgångsläge och önskade läge.

Workshop / Live webinar

Den interaktiva workshoppen ger konkreta verktyg, tips och inspiration för att utveckla din retorik och kommunikation. Du lär dig om retorisk förberedelse, argumentation, struktur, storytelling, hantera nervositet, kroppsspråk och presentationsdesign.

Teorimaterial

Efter worskhoppen får du allt material som en fil att ladda ner. På ett pedagogiskt och överskådligt sätt kan du ta del av allt som sades för att läsa och återgå till när det passar dig. 

Individuell Övning

Du ska nu förbereda en presentation, gärna kopplad till den kontext där du mest vill träna din retorik; den ska inte ska vara längre än 7-10 minuter. När du är redo filmar du dig själv då du ger presentationen och laddar sedan upp filmen till Edvard Raft via en länk. 

Videoanalys

Edvard Raft går igenom och analyserar din film utifrån en retorisk feedbackmall med 40 analyspunkter, där vi bland annat tittar på kroppsspråk, röstanvändning, innehåll, upplevelse och saker att undvika. 

Coachande Feedbackmöte

Efter analysen sätter vi upp ett videomöte då vi under 1 timme går igenom feedbacken på ditt framförande. Vi tittar på exempel från din film och här finns stor möjlighet att ställa alla frågor du har, både specifika och generella.

Retorisk Profil & Handlingsplan

Feedbacken sammanställs i en unik retorisk talarprofil utifrån de 40 analyspunkterna, med individuella förslag på utveckling och övningar samt en handlingsplan för framtiden. Du kommer där enkelt kunna se var du har störst potential att utvecklas, utifrån coachens rekommendationer.

Live Coachning

Live coachningen sker som fysikt möte om möjligt, annars via video. Du har nu utvecklat din presentation och ditt framförande utifrån feedbacken, och presenterar nu framför coachen, som filmar eller spelar in. Återigen får du feedback och ni tittar på och diskuterar ditt framförande. 

Uppföljande Coachning

Cirka tre månader efter senaste mötet med coachen sätter vi upp ett nytt möte för att följa upp och fortsätta din utveckling som talare och kommunikatör. Din framtida handlingsplan regleras utifrån behov.

Edvard gav mig en struktur för mina presentationer och verktyg för att hantera de känslor – jag var livrädd – som dök upp i samband med att jag skulle genomföra en presentation. Detta ledde inte bara till att jag blev en bättre presentatör, det gav mig ett självförtroende som hjälper mig i livet i stort. Blir jag nervös idag inför en presentation, så ler jag lite grand inom mig själv och förvandlar nervositeten till en styrka. Tack Edvard!!

Mats Olsson

Bid Manager

Om Edvard Raft

Edvard Raft har en examen i retorik från Södertörns Högskola. Sedan 2007 arbetar han som retorikkonsult med kurser, workshops, föreläsningar och individuell coachning inom Retorik, Kommunikation och Storytelling. Edvard är bland annat certifierad inom Extended DISC för analys av individers och gruppers kommunikation, utbildad inom UGL- utbildning för grupp och ledare, samt genomgått ett flertal längre kurser inom meditation, mindfulness, självkännedom och inre ledarskap.

FAQ

Vanliga frågor och svar

Vad händer när jag bokat?

Du får snart efter du bokat en bekräftelse per mail och först när du svarat på denna bekräftelse är bokningen genomförd och du får betalningsinformation. Därefter får du ett mail med instruktioner för nästa steg samt talarprofilen. När du svarat på, och skickat in talarprofilen, får du ett förslag på en individuell övning att förbereda, filma och skicka in. När filmen är inskickad bokar vi tid för Coaching-mötet.

Kan jag ångra mig?

Efter att du bekräftat är bokningen bindande. Däremot så gäller bokningen 1 år från det datum du bekräftat, så om du av någon anledning inte kan genomföra träningen nu hittar vi en tid senare. Träningen kan även överlåtas.

Vad händer om jag inte är nöjd?

Om du inte känner dig nöjd kommer vi först försöka hitta en lösning där du erbjuds mer träning så att du verkligen får ut det du förväntar dig. Om du ändå inte blir nöjd eller inte vill göra detta får du tillbaka erlagt belopp.

Vad har coachen för erfarenhet?

Edvard Raft har en examen i Retorik från Retorikkonsult-programmet vid Södertörns Högskola. Han har sedan 2007 arbetat som föreläsare, kursledare och coach inom kommunikation, retorik och storytelling. Edvard har 1000-tals timmar av retorikcoachning och analys bakom sig och arbetar idag med några av världen största företag.

Vilken målgrupp vänder ni er till?

Retorik används i alla kontexter – från bröllop till styrelserum. Retoriken formas utifrån talare och kontext men teorin bakom är densamma. Edvard Raft Retorik arbetar med allt från VD:ar, konsulter, projektledare, it-tekniker, forskare, entreprenörer och bröllopstalare.

Jag är supernervös. Vad gör vi då?

Att bli nervös av att tala inför folk påverkar alla människor, men på olika sätt och i olika grad. Edvard Raft är otroligt van att hantera dessa frågor och bemöta dig så att ni hittar den lösning som funkar bäst för dig. Utveckling handlar om att utmana sig på rätt nivå. Hör gärna av dig så tar vi ett samtal om det.

NYHET

PRIS VID BOKNING INNAN SEPTEMBER 6900 KR

Webbinarium om (Retoriken i) Webbinarium

Behöver ni inspiration och konkreta tips hur ni kan stärka er Retorik och Kommunikation i Videomötet?

I denna online workshop går jag igenom hur ni behöver arbeta före, under och efter era videomöten – med fokus på er personliga retorik – för att verkligen lyckas med era videomöten och webbinarium.

Kontakta

Socialt

Följ bloggen